dissabte, 1 de març de 2014

Pasta amb salmó, carbassó i mascarpone

Bones!

Feia molt temps que no cuinava aquesta recepta (en sé de dos que arrufarien el nas amb el carbassó però algun dia l'hauran de provar). Però avui he dinat amb la meva germana Míriam i en menys de 15 minuts ha estat fet. El temps que es tarda en bullir la pasta tens la salsa quasi feta.

No tinc les mides exactes, però ho podeu fer a ull. Us ho posaré aproximadament i les quantitats són per dues persones (per tant, a multiplicar si voleu fer-ne per més).


INGREDIENTS per 2 persones

- Una ceba petita
- Un carbassó d'uns 200gr
- Un paquet de salmó fumat
- Un got de vi blanc (100 ml)
- Mig pot de mascarpone (uns 125 gr). Si no en trobeu, podeu fer servir formatge cremós tipus Philadelphia.
- 100 gr de pasta al gust per persona


Poseu a coure la pasta amb aigua bullent i sal.

Fregiu la ceba primer i després el carbassó tallat a rodanxes fines perquè tardi menys a coure (teniu l'opció de fer el carbassó al microones amb un recipient adient per coure-hi o també amb un bol tapat amb film apte pel microones durant uns 5 minuts depenent de la mida que hàgiu tallat el carbassó. Després ho poseu a la paella amb la ceba). 


Quan la barreja sigui quasi cuita, hi tireu el salmó tallat a tires i tot seguit el vi blanc. Ho deixeu reduir a foc alt fins que desaparegui tot el vi. 

Un cop reduït, hi tireu mascarpone com si fos la crema de llet i el deixeu fondre anant en compte que la barreja us quedi amb textura de salsa (si tardeu gaire a parar el foc, el mascarpone quedarà com cuallat). 

Barrejar amb la pasta i a menjar!


Notes: si us hi fixeu, no hem posat sal ni a la ceba ni al carbassó. El salmó fumat, quan es cuina, potencia el seu gust salat i no cal afegir més sal al plat. 
Us pot semblar que cinc minuts és poc per coure el carbassó però penseu que encara que quedi una mica cru s'acabarà de coure amb el vi quan redueixi, que pot tardar uns tres o cinc minuts més, depenent de la potència que tingueu als fogons. 


És una recepta molt senzilla i ràpida! Espero que us animeu a fer-la i em dieu si us ha agradat.

Ens veiem o ens llegim!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada