divendres, 6 de setembre del 2013

Classes de ganxet i mitja (I)

El juliol vaig començar a anar a classes de ganxet i mitja a Celrà, el poble on visc. Molt més barat, més còmode i més tranquil. Vaig a l'Enfila't, una merceria taller que han obert aquesta primavera. La veritat és que la gent amb qui vaig és molt divertida i només per distreure'm ja em va bé.

Però tinc un problema amb el curs, sóc una tasta olletes... Tinc quatre projectes començats i no n'acabo cap (de fet em passa el mateix amb la costura i el patchwork). Us ensenyo què estic fent:

PROJECTE 1: coll d'hivern amb agulles circulars  

 

(No us mireu la taula, els monstrus han descobert què és més divertit pintar-hi directament que fer-ho en un paper)

El punt és diu punt d'arròs (tutorial en vídeo aquí). Normalment es munten punts imparells i es fa un punt del dret i un del revés. La següent volta es comença al inrevés (a sobre del punt dret fas un revés i a sobre del revés un dret). Està quedant prou bé, tot i que tinc tendència a girar el punt revés. 

La llana és de la casa Katya de la col·lecció Azteca (color 7832). Super agradable!

És el primer projecte amb agulles circulars i ho trobo molt més còmode que les "tradicionals" (a més que no he de fer costures). 

PROJECTE 2: bufanda/foulard d'estiu


Aquesta és feta amb ganxet i ja serà per l'estiu que vé... La tenia mig feta però la vaig desfer perquè quedava massa ampla i no m'acabava de convèncer...
Es treballa amb files de punts alts dobles, triples i simples

Aquí teniu una mostra de la fila de triples i dels dobles agrupats en tres.
El fil el vaig comprar a l'Interquilt de Girona i era per fer mitja i jo hi he fet ganxet. No és massa còmode però queda xulo...


PROJECTE TRES: manta de Granny Squares


En teoria serà una manta però ja sabeu que potser se'm gira, ho desfaig i començo una altra cosa. Us deixo el tutorial de com es fan els "quadrats de la iaia"....

La llana me la va regalar la meva germana Míriam pel meu aniversari (gràcies!!! ;*) i ni idea d'on la va treure. És molt xula perquè fa com un fil brillant. 


PROJECTE 4: bolso de ganxet XXL


Sembla una sola de sabata però és el cul del bolso... Aquest és el que porto més endarrerit però és que també el vaig desfer... De moment és tot punt baix i ja veurem què hi poso de nanses. 

Està fet amb trapillo extra que pesa menys i m'encanta el cul de cuir platejat.

Doncs ja ho heu vist, m'embolico i després em passa això, que tinc mil coses a fer!
Espero que us hagi agradat i feu votacions a veure què acabo primer (o quin desfaig jijijijiji!!!!).

Ens veiem o ens llegim!
Petonets!!!


1 comentari: